گفتاردرمانی

گفتاردرمانی درمنزل مشهد

دراین مقاله در مورد گفتار درمانی و اینکه چگونه می تواند برای افراد در هر سنی مفید باشد را بررسی خواهیم کرد. گفتار درمانی برای کودکانی که مشکل در تکلم وبزرگسالانی که پس از سکته مغزی بهبود می یابندویاافرادی که اختلالات گفتاری که بر زندگی روزمره آنها تأثیر می گذارد مناسب است.

گفتار درمانی نقش مهمی در بهبود مهارت های ارتباطی و کیفیت کلی زندگی ایفا می کند.

ما در کلینیک توانبخشی تتاکه یک کلینیک تخصصی در زمینه گفتار درمانی و کاردرمانی و…..می باشدکه متخصصین ما(تراپیست ها)می توانند کمک لازم را  در این زمینه برای شما انجام دهند.

کلینیک توانبخشی تتا  متشکل از تیمی متخصص وتلاشگرومجرب که می توانند به درمان وکمک به افراد برای غلبه بر مشکلات گفتاری وزبانی دارند کمک شایانی راانجام دهند.

مزایای گفتار درمانی در جامعه‌ای که ارتباط گفتار وزبان یک امر مؤثر وحیاتی است

بعضی افراد هنگام صحبت کردن و بیان واضح خود با چالش‌هایی مواجه شوندکه می توانند با مراجعه به کلینیک های گفتار درمانی این مشکلات راحل کنند وافراد در هرسنی می توانند امید و بهبودی در توانایی خود برای برقراری موثر پیدا کنند.

 گفتار درمانی با تمرکز بر توسعه و تقویت مهارت های گفتار، زبان و ارتباط، طیف وسیعی از فواید را ارائه می دهد که تأثیر مثبتی بر حوزه های مختلف زندگی دارد..

یکی از مزایای اصلی گفتار درمانی بهبود وضوح گفتار است. کسانی که با مشکلات بیانی مانند مشکل در تلفظ برخی صداها دست و پنجه نرم می کنند می توانندبه کلینک توانبخشی تتا در شهر مشهد مراجعه کنندوبا چند جلسه مشکلات اختلالات گفتاری وزبانی خود راحل کنند.

گفتاردرمانی

چرا به گفتار درمانی نیاز دارید ؟

گفتار درمانی یکی از شاخه های توانبخشی می باشد که با روش های مختلف توانبخشی و درمانی سرکار دارد.معمولا برای ارزیابی و درمان اختلالات گفتاری و ارتباطی می باشدکه توسط افرادی به نام تراپیست درمان می شود.

در گفتار درمانی معمولا از تکنیک هایی برای بهبود ارتباطات استفاده می شود این روش ها معمولا شامل درمان فعالیت مداخله ای زبان  و انواع مختلف وابسته به نوع اختلال گفتاری یا زبانی است.

 کلینیک تخصصی  تتا با کادری مجرب از تراپیست ها  و تیم توانبخشی ایران  باتجربه و کارآمد آماده ارائه خدمات می باشد و این کلینیک تمامی خدمات توانبخشی – پزشکی از قبیل گفتاردرمانی ، کاردرمانی ذهنی وجسمی ، مغزواعصاب ، اطفال ، روانپزشکی ، دندانپزشکی راپوشش می دهد

گفتار درمانی چیست؟

گفتاردرمانی چیست

گفتار درمانی به عنوان یک روش درمانی موثر در بهبود مشکلات گفتاری و زبانی افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش با استفاده از تمرینات و فعالیت‌های متنوع، به فرد کمک می‌کند تا مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را تقویت کند و بهبود یابد..

گفتار درمانی به عنوان یک روش تخصصی و حرفه‌ای، توسط گفتاردرمان‌ها و متخصصان حوزه گفتار و زبان ارائه می‌شود. این روش درمانی بر اساس ارزیابی دقیق و شناخت عمیق از مشکلات گفتاری و زبانی فرد، . با توجه به نیازهای هر فرد برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود..

معمولا برای اختلالات گفتاری در کود کان یا در بزرگسالانی که به آسیب مغزی یا سکته دچار شده اند مورد نیاز می باشد.

تراپیست کیست؟

بعد از اینکه با مفهوم  گفتار درمانی چیست  آشنا شدیم  باید با متخصصی (تراپیست ) که این کار را انجام می دهدآشنا شویم و همچنین با   کارهایی که یک گفتار درمانگر انجام میدهد آشنا شویم در اینجا ابتدا باید با تعریف درمانگر آشنا شویم.

گفتار درمانگر یا همان تراپیست ها کسی است که به ارزیابی،تشخیص و درمان اختلالات مرتبط با زبان وگفتار می پردازد پس فعالیت این افراد مربوط صحبت کردن نیست..

بعضی از  اوقات برای خیلی از افراد پیش می آید که با توجه به اینکه آسیب های مغری و یا آسیب اندام های صورت (مثل فلجی یا قطع عضو شدن زبان ) در اثر سکته مغزی قادر به صحبت کردن نمی باشند و نباید این افراد را از برقرار کردن محروم کرد می توان با مراجعه به کلینیک های توانبخشی که دارای تراپیست های زیادی هستند مشکلات این افراد را حل کرد.

 

یک تراپیست با توجه به مشکل بیمار خود  می تواند با متخصص های مختلف در زمینه اطفال، مغز و اعصاب،  گوش و حلق و بینی، روانپزشک، روانشناس، شنوایی شناس، کاردرمانگر ذهنی و جسمی ، فیزیوتراپیست، معلم مدرسه (برای کودکانی که به مدرسه می روند)، و پرستار (درصورت حضور در بیمارستان) در ارتباط باشد و درمانی چند جانبه برای افراد در سربعترین زمان ممکن  ارائه دهد..

همچنین یک تراپیست یا گفتار درمانگر علاوه بر درمان مستقیم بیماری افراد،به بهبود زندگی کردن افراد می پردازدتا بتواند شرایط مساعدی را برای رفع بهبود بیماری افراد به وجود آورد.

تفاوت گفتار وزبان چیست ؟

در واقع وقتی ما صحبت می کنیم برخی از فرآیند صحبت کردن اتفاق می افتد که این فرآیند ذهنی مربوط به زبان ما می باشد و بخشی هم توسط  ریه  و لب وحنجره و عضله زبان که باعث تولیدصدا و کلمات است می شود این همان گفتار می باشد..

می توان گفت یک تراپیست به اختلالات مربوط به زبان که معمولا بخشی از فرآیند مغزی است و اختلالات گفتاری که مربوط به عملکرد سرو صورت می باشد می توان کمک زیادی به افراد بیمار کند.

بهترین زمان برای گفتار درمانی چه زمانی می باشد؟

گفتاردرمانی

برخی از  این مشکلات ارتباطی در کودکان درسنین پایین و  برخی از این مشکلات در بزرگسالان براساس بیماری مختلف یا سکته مغزی اتفاق می افتد که برای درمان آن بهترین زمان برای گفتاردرمانی همان ابتدای تشخیص مشکلات ارتباطی می باشد. معمولا والدین با مقایسه فرزندان خود با دیگر کودکان متوجه این مشکل می شوند..

سن حرف زدن کودکان از 1 سالگی تا 18 ماهگی می باشد که میتوانند کلمات دو کلمه ای را بیان کنند

هرچه از زمان به روز این مشکلات ارتباطی بگذرد درمان ان سخت تر می شود مثلا یک کودک 18 ماه که توانایی حرف زدن ندارد اگر در همان ابتدا درمان شود بهتر از این است که در سن 3 سالگی درمان شود و تعداد جلسات کمتری می تواند طول بکشد..

در بزرگسالان هم به همین صورت اتفاق می افتد هر چه نزدیک به بعد از سکته یا بیماریهای مغزی زمان گفتاردرمانی باشد احتمال بهبود و سرعت پیشرفت آن زودتر انجام می شود..

مدت زمان گفتار درمانی چقدر می باشد؟

جلسات گفتار درمانی توسط  متخصصین این رشته یا همان تراپیست ها انجام می شود معمولا گفتاردرمانی به صورت انفرادی و در بازه زمانی 30 تا 45 دقیقه صورت می گیرد که جلسه اول آن تراپیست ها یا همان متخصص گفتار و زبان اقدام به ارزیابی و تست جنبه های مختلف گفتار وارتباط با فرد می پردازد ارزیابی جلسات براساس مشکلات مطرح شده می باشد..

ما دراین مقاله به گفتاردرمانی چیست و تفاوت گفتار و زبان و درچه سنی گفتاردرمانی تاثیر بسزایی دارد و طول جلسات گفتاردرمانی توضیح دادیم..

کلینیک توانبخشی تتا دارای تراپیست های متخصص و مجرب می باشد که در  زمینه گفتار درمانی و کار درمانی می تواند با ارائه خدمات به شما عزیزان در این زمینه کمک لازم را انجام دهد.

انواع شایع اختلالات گفتارو زبان

اختلالات مفصلی : این اختلالات به مشکلاتی اشاره دارد که در فرایند تولید یا فهمیدن گفتار و زبان به وجود می آیند. این اختلالات می‌توانند باعث مشکلاتی در ارتباطات روزمره، تحصیلی و کاری فرد شوند. برخی از اختلالات مفصلی در گفتار و زبان شامل لکنت (ضربه زدن به کلمات و افزایش توقف ها در حین صحبت کردن)، عقب ماندگی در تلفظ کلمات می باشد..

اختلالات تشدید: مصادیق اختلالات تشدید در گفتار و زبان وجود دارد که موجب مشکلاتی برای فرد مبتلا می‌شود. این اختلالات ممکن است منجر به مشکلات ارتباطی و اجتماعی شوند و تأثیرات منفی بر روی روابط فردی داشته باشند.

 اختلالات روان بودن: برخی از اختلالات روان بودن شامل عقب ماندگی در زبان، تندگویی، تکلم آهسته، چسبندگی بیش از حد به زبان و اختلالات در نحوه استفاده از زبان هستند

 اختلالات بیانی: این اختلالات شامل مشکلات در تلفظ کلمات، استفاده نادرست از گرامر، ساختار جملات نامتعارف و ناشی از اشتباهات در تشخیص معنا و استفاده از واژگان است. این اختلالات می‌توانند بر مهارت‌های ارتباطی و زبانی فرد تأثیر منفی بگذارند.

اختلالات شناختی -ارتباطی: به مشکلاتی اشاره دارد که در فرایند تولید و فهمیدن گفتار و زبان در

 افراد به وجود می‌آیند. این مشکلات می‌توانند با رفتارهای ارتباطی یا عصبی در ارتباط باشند و در نتیجه، افراد مبتلا به اختلالات شناختی-ارتباطی در گفتار و زبان، مشکلاتی در تلفظ، فهمیدن و استفاده از زبان را دارند.

    آفازی: یک روش درمانی است که برای حل مشکلات گفتار و زبان استفاده می شود. این روش به کودکان و بزرگسالان کمک می کند تا برطرف کننده مشکلاتی مانند تلفظ بد، ناهماهنگی در ساختار جمله و کم توانایی در استفاده از واژگان مناسب باشند. آفازی به صورت یک ترکیب از مجموعه ای از فعالیت ها و تمارین است که از شناسایی مشکلات زبانی شروع شده و با ارائه تکنیک هایی مانند تمرینات تلفظ می باشد

    دیس آرتریا:این اختلالات در اثر ضعف یا ناتوانی در کنترل عضلات مورد استفاده در گفتار به وجود می آید این بیماری معمولا برای اختلالات سیستم عصبی ومشکلاتی می باشدکه باعث فلج صورت ویا ضعف گلو وزبان می شودمانند بیماری های مولتیپل اسکلروزیس (MS) ، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) و سکته مغزی.درطول گفتار درمانی اتفاقاتی که اتفاق می افتد

گفتاردرمانی توسط تراپیست یا گفتاردرمانگر آغاز می شود که نوع اختلالات گفتار وزبان راشناسایی وروش درمان آن را به بهترین نحو انجام می دهد

گفتار درمانی برای کودکان بسته به نوع اختلالاتی است که در یک کلاس ویا گروهی کوچک ویا به صورت انفرادی انجام می شودفعالیت وتمرینات بسته به نوع اختلالات وسن ونیازهای فرزند شما متفاوت می باشد.

سخن آخر

گفتاردرمانگر یا تراپیست ها ممکن است در حین گفتار درمانی برای کودکان کارهای زیر راانجام دهدازطریق صحبت کردن و استفاده از کتاب و بازی کردن ارتباط برقرار کندتا به عنوان بخشی از اختلالات زبانی، رشد زبان کودک را تحریک کند.

درهنگام بازی کردن با کودک شما متناسب با سن کودک صداها را درنظر بگیردتا صدای های خاص را به کودک بیاموزدروش ها واستراتژی وتکلیف های درسی برای کودک و اولیا کودک درچگونگی انجام گفتار درمانی ارائه دهد.

گفتاردرمانی یکی از روش‌های موثر در درمان مشکلات روانی و ارتباطی بزرگسالان است که با استفاده از کلمات و صداها، بهبود کیفیت زندگی آن‌ها را تسهیل می‌کند. این روش به بیشتری فهم و اندازه‌گیری احساسات و عواطف شخص کمک می‌کند و ارتباطات متقابل بین ذهن و جسم را تقویت می‌کند. از طریق گفتگوهای روانشناسی و بهره‌گیری از تمرین‌های تأملی، بزرگسالان می‌توانند به بهبود خودآگاهی و افزایش قدرت تعاملی خود بپردازند تا زندگی روابطی سالم‌تر و موفقتری داشته باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *